top of page

Geomatică

Georadar RIS Hi Mod utilizat pentru scanarea subterană

     Metoda de investigație georadar (Ground Penetrating Radar – GPR) este o tehnică bazată pe măsurarea diferențelor de fază în propagarea undelor electromagnetice în diferite medii supuse investigațiilor.

 

    Principiul funcționării unui georadar este similar unui radar convențional, astfel echipamentele conțin, de regulă, una sau mai multe antene ce emit un semnal de o anumită frecvență, către mediul supus investigației, ulterior recepționând semnalul de revenire modificat. În urma procesării acestor semnale primite se obțin reprezentări grafice ale acestora - așa numitele radargrame, cu ajutorul cărora experții GPR interpretează rezultatele obținute furnizând diferite rapoarte, în funcție de solicitările clienților.

 

     În domeniul ingineriei civile și al construcţiilor industriale prin metoda georadar pot fi detectate corpuri metalice sau nemetalice precum conducte, ţevi, canalizări, rezervoare, fisuri și rupturi în beton sau alte materiale compozite, ce se află în subteran. De asemenea, metoda facilitează identificarea structurilor de rezistenţă ale clădirilor care nu sunt vizibile şi localizarea armăturilor.

Georadar C-Thrue
Anchor 1
bottom of page